2011. március 17., csütörtök

Ötletbörze?

A ti iskolátokban szokott diáknap illetve diákigazgató-választás lenni?
Milyen programok szoktak lenni? Megosztanátok néhányat velem,velünk? Hátha profitálhatunk belőle:)

6 megjegyzés:

  1. A miénk általános iskola, de azért van néhány program. Szerintem túl sok is. Pl.: Márton-napi lampionas felvonulás, 24 órás kosárlabda program, duatlon vándorkupákkal...most hirtelen nem jut más eszembe.

    VálaszTörlés
  2. Nálunk elég sok program van: ősszel Bárdos-nap (ez a fordított nap) - előtte sok helyi tanulmányi verseny - és királyválasztási kampány; tökmagavató; Mikulás-kupa=a város két gimije közötti focimeccsek; adventi est - műsor a szülőknek; 16 órás foci; 16 órás kosár; filmmaraton (este 18-tól másnap reggel 8-ig), évente 2-3-szor szöszmötölő (kézműveskedés nagyobb ünnepek előtt); 2 évente Diákbiológus és -környzetvédő Napok (regionális); 2-szer Olvass és játssz! (3 fős csapatok versenyeznek egy előre megadott könyvhöz kapcsolódó feladatokból)
    Hát nagyjából ennyi,de lehet, hogy valamit kihagytam.

    VálaszTörlés
  3. Még kiegészítem egy kicsit. :o)) Nálunk a fordított napot kampány előzi meg, a 11. évfolyam 4 osztálya verseng a többiek kegyéért. ebbe sok minden belefér, a videós bemutatkozástól a tanároknak szervezett vetélkedőig. Az osztályok ötleteitől függ. (Eddig nagy sikere volt az "etetésnek", de szerencsére ezt leállítottuk. Ne azon múljék a siker, hogy ki tud több szponzort szerezni, és csokival tömni a kisebbeket. Volt már lovaglás, próbavezetés, reggelente retró busz hozza reggelente a diákokat(a 60-as évekből megmaradt farmotoros), tűzoltóhabban való foci, karaoke, tortadobálás (néhány vállalkozó szellemű kolléga beállt céltáblának), osztályok közötti vetélkedő, ügyességi versenyek tanároknak, tréfás jelenetek. Majd júniusban még mesélek.
    A programokból még kihagytam az évzáró bulit - ez változatos tematikájú, volt már retró a 70-es évek divatja, zenéje, volt tábortüzes, szalonnasütős, paprikáskrumpli-főzős, és a legutóbb régi diákokból összeállat együttes játszott Rolling Stones-dalokat, illetve a téli szünet előtti utolsó napon a diákok Mikulása tréfás ajándékokat ad a tanároknak egy kis vers kíséretében (a 11, évfolyam találja ki, készíti el, írja meg), és van évente 4-szer Kakaó-koncert - komolyzene:a város egyik együttese játszik, a szünetben a gyerekek kakaót és kalácsot kapnak.(A nevet állítólag az együttes vezetője levédette. :o)) ) Az idei legújabb a konyha felajánlásával a "gyümölcscsütörtök", minden héten kapnak a kölkök vmi egészséges dolgot - 1/2 banánt, egy almát, ... citromos teát, fánkot (na jó, ez nem egészséges, de nem utasították vissza:o) )

    VálaszTörlés
  4. Eta! Mennyi jó program!!!!! Szuper! Köszi!!!!

    VálaszTörlés